مدیرکل میراث فرهنگی مرکزی: اجرای عملیات مرمتی ۳۰ اثر تاریخی در استان مرکزی اراک–پایگاه خبری چشم براه: مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی از اجرای عملیات مرمتی ۳۰ اثر و ابنیه تاریخی این استان با اعتبار بیش از ۴۲میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی خبرداد. در سال گذشته خبر داد. بهگزارش پایگاه […]
مدیرکل میراث فرهنگی مرکزی:
اجرای عملیات مرمتی ۳۰ اثر تاریخی در استان مرکزی
اراک–پایگاه خبری چشم براه:
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی از اجرای عملیات مرمتی ۳۰ اثر و ابنیه تاریخی این استان با اعتبار بیش از ۴۲میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی خبرداد. در سال گذشته خبر داد.
بهگزارش پایگاه خبری چشم براه، به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، مصطفی مرزبان گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۰ بنای تاریخی استان مورد مرمت قرار گرفته است و برای مرمت این آثار تاریخی بیش از ۴۲ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه این بناها از محل اعتبارات ملی و استانی و پس از برنامهریزی توسط واحد حفظ و احیاء ادارهکل مرمت و بهسازی شدهاند گفت: بازار تاریخی اراک، خانه حاج آقا محسن اراکی، مسجد مس سر در شهرستان دلیجان، امامزادگان ۷۲ تن ساروق، امامزاده محمد فم تفرش از بناهای مهم و شاخص استان هستند که در سال گذشته مرمت و بازسازی شدند.
مرزبان اظهار کرد: تعدد قابلیتها و ظرفیتهای استان مرکزی در حوزه میراثفرهنگی با وجود بناها و محوطههای تاریخی به یادگار مانده از دورههای مختلف تاریخی در حد بالایی است که نمونه شاخص و بارز آن وجود مجموعه تاریخی مسجد جامع ساوه و بازار تاریخی در این استان است که سالانه گردشگران مختلفی از مناطق مختلف برای تماشای این بنای تاریخی روانه استان میشوند.
وی افزود: در مرمت و احیاء بازار تاریخی اراک با توجه به اهمیت این مجموعه، به صورت مستمر عملیات مرمتی انجام میشود که در همین راستا در سال گذشته در این مجموعه مرمت بخشهای مختلف این اثر با اعتبار تخصیصی ۲۱ میلیارد ریال انجام شد که بیشتر مرمت های انجام شده در بازار تاریخی اراک در سرای نبی زاده، سرای کاشانی، سرای صندوقسازها، سرای تقوایی و گذر چهارسوق بازار بوده است بود که این اقدامات از محل اعتبارات استانی و ملی و بخشی از این بازسازی در سرای نبی زاده بازار تاریخی با همکاری شهرداری اراک و در برخی از سراها با مشارکت مالی مالکان و کسبه بازار انجام شد.»
مرزبان ادامه داد: عملیات مرمتی امری تدریجی و استمراری است و مرمت آثار تاریخی به مرور انجام میشود و نمیتوان اعلام کرد با این هزینه کرد مرمت آثار تاریخی پایان یافته است.»
ثبت ۲۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، اظهار کرد: در سال گذشته با جمعآوری اطلاعات مورد نیاز و تشکیل پرونده ۲۰ اثر منقول، غیرمنقول، ناملموس و طبیعی از استان مرکزی به ثبت ملی رسید.
مرزبان تلاش برای ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و … در استان را از مهمترین اقدامات برای حفاظت از آنها برشمرد و گفت: «در همین راستا در سال گذشته با تشکیل پرونده ۲۰ اثر استان و ارسال به وزارتخانه متبوع موفق به ثبت آنها در لیست فهرست آثار ملی کشور شدیم که این آثار به تفکیک شامل: ۷ اثر در فهرست آثار غیرمنقول، ۳ اثر در فهرست میراث طبیعی ملی، ۵ اثر در فهرست آثار ناملموس و ۵ اثر در فهرست آثار منقول بودند.
مرمت ۴۱ شیء فرهنگی، تاریخی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به مرمت ۴۱ شی تاریخی، فرهنگی در سال ۱۴۰۰ گفت: بیشتر این اشیا گچی و فلزی بودهاند که از مهمترین آنها میتوان به سکههای فلزی تاریخی، منبر چوبی مسجد نقوسان مربوط به دوره سلجوقی و همچنین قطعه گچی از مسجد جامع ساوه مربوط به دوره سلجوقی اشاره کرد که استحکامبخشی، پاکسازی و اسیدزدایی شدند.
ثبت ۲۲۰ شیء فرهنگی، تاریخی در سامانه جام
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به ثبت تعداد ۲۲۰ شی تاریخی موجود در موزههای استان در سامانه جام گفت: «این اشیا شامل اموال تاریخی، دولتی و خصوصی موجود در موزهها هستند که در این سامانه ثبت شدهاند.
مرزبان در ادامه افزود: همچنین در سال گذشته پرونده ۶ اثر تاریخی برای تعیین حریم تهیه و به وزارتخانه ارسال شده است.
▪️مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به تجهیز و تکمیل موزه خصوصی شهاب سنگ نراق در سال گذشته اضافه کرد: «در حال حاضر در این موزه بالغ بر ۲۰۰ قطعه شهابسنگ در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
مرزبان با تاکید بر اینکه سال های گذشته موزههای استان به سیستم الکترونیکی و حفاظتی تجهیز شدهاند افزود: در سال ۱۴۰۰ موزه سالار محتشم خمین نیز به سیستم الکترونیکی و حفاظتی برای امنیت بیشتر تجهیز شد.
نظرات