برگزاری آیین سنتی وپهلوانی بیل‌گردانی شهر نیم‌ور_محلات

اردیبهشت 15, 1401
157 بازدید

رئیس اداره میراث فرهنگی محلات خبرداد، برگزاری آیین سنتی وپهلوانی بیل‌گردانی شهر نیم‌ور_محلات   اراک–پایگاه خبری چشم براه: رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات، از برگزاری آیین سنتی و پهلوانی بیل‌گردانی در ۱۶ اردیبهشت ماه در سکوی بیل‌گردانی شهر نیم‌ور محلات خبرداد. به‌گزارش پایگاه خبری چشم براه، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، […]

رئیس اداره میراث فرهنگی محلات خبرداد،

برگزاری آیین سنتی وپهلوانی بیل‌گردانی شهر نیم‌ور_محلات

 

اراک–پایگاه خبری چشم براه:
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات، از برگزاری آیین سنتی و پهلوانی بیل‌گردانی در ۱۶ اردیبهشت ماه در سکوی بیل‌گردانی شهر نیم‌ور محلات خبرداد.

به‌گزارش پایگاه خبری چشم براه، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، مهدی لعل‌بار با اشاره به اینکه این آیین در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده است، خاطر نشان کرد: این مراسم هر ساله با هدف احیای ورزش پهلوانی سنتی در اواخر فروردین و یا اوایل اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

وی بابیان اینکه آیین سنتی بیل‌گردانی که به منظور شکرگزاری بابت نعمت‌های الهی همه ساله در شهر نیم‌ور محلات برگزار می‌شود، و از قدمتی چندهزار ساله برخوردار است، گفت: این آیین کهن چندین روز طول می‌کشد، و قبل از شروع بیل گردانی، لایروبان همراه با بیل‌های خود رژه‌ای را تا محل برگزاری که بر روی سکویی مخصوصی در مرکز شهر نیم‌ور است، انجام می‌دهند.

لعل بار، با اشاره به کاهش شدت بیماری کرونا و اینکه آیین سنتی بیل‌گردانی نیم‌ور امسال با شکوه بیشتری برگزار خواهد شد افزود: از تمامی هموطنان و هم استانی‌های عزیز دعوت می‌کنیم تا با شرکت در مراسم بیل‌گردانی، شاهد آیینی، سنتی و میراثی ۲۰۰۰ ساله در شهر نیم‌ور باشند و از این برنامه بسیار مفرح و شاد لذت ببرند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان محلات افزود: در این آیین، ورزشکاران یا بیل‌گردانان دو بیل‌ها را بالای سر خود می‌چرخانند و در این هنگام با دعا و نیت به حرکت در آمدن هفت آسمان و نزول رحمت الهی، قدرتمندی خود را برای مردم این منطقه به نمایش می‌گذارند.

وی اضافه کرد: بیل‌گردانی در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک جشن آیینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث معنوی ایران به ثبت رسیده است.