
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک: محیط زیست مرکزی فاقد ابزار فنی برای شناسایی صنایع آلاینده/ بخشی از کار بررسی و شناسایی واحدهای آلاینده به شهرداری واگذار شود اراک– پایگاه خبری چشم براه: رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: محیط زیست استان مرکزی ابزار فنی و دقیق برای شناسایی صنایع آلاینده شهر در اختیار ندارد […]
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک:
محیط زیست مرکزی فاقد ابزار فنی برای شناسایی صنایع آلاینده/ بخشی از کار بررسی و شناسایی واحدهای آلاینده به شهرداری واگذار شود
اراک– پایگاه خبری چشم براه:
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: محیط زیست استان مرکزی ابزار فنی و دقیق برای شناسایی صنایع آلاینده شهر در اختیار ندارد و از ظرفیتهای مالی شهرداری برای برون سپاری این کار نیز برخوردار نیست.
به گزارش پایگاه خبری چشم براه، به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اراک، سید وحید میرنظامی اظهار کرد: در ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده (عوارض سبز)؛ مصوب سال ۱۴۰۰ به صراحت قید شده است که شهرداری شهرهایی که از آلایندگی واحدهای صنعتی آسیب دیده اند؛ ذینفع اصلی عوارض پرداختی این صنایع محسوب می شوند.
وی افزود: بر همین اساس پیشنهاد مدیریت شهری بر این مبنا است که در کنار سازمان محیط زیست استان؛ بخشی از کار بررسی و شناسایی واحدهای آلاینده های آلاینده به شهرداری واگذار شود.
وی ادامه داد: چرا که این مجموعه از نظر مالی توانایی این را دارد که پایش آلودگی و شناسایی واحدهای آلاینده را با واگذاری به شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی و پژوهشی به صورت علمی و دقیق انجام دهد.
میر نظامی در بخش دیگر سخنان خود با انتقاد به روند تعیین سهم اراک از عوارض صنایع آلایندگی گفت: عوارض یک شهر ۳۰ هزار نفری با عوارض پرداختی به شهر اراک که ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، نباید یکسان باشد. و گذشته از آن اگر موضوع آلایندگی ها توسط مجموعه ای علمی رصد شود، مشخص خواهد شد که به دلیل جهت وزش باد، انباشت آلودگی و جهت آلایندگی ها به سمت اراک بیشتر از شهرهای دیگر از جمله شازند است. که این موضوع به ویژه در فصل زمستان به علت وارونگی هوا برای شهروندان مشکلی بزرگ تبدیل می شود.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک خاطرنشان کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که عوارض آلایندگی و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده خرید و فروش کالا و خدمات ابتدا به حساب خزانه کل واریز میشود و سپس به استان بازمیگردد، لذا پیشنهاد مدیریت شهری اراک این است که عوارض آلایندگی و مالیات بر ارزش افزوده از طریق حسابی استانی به شهرداری پرداخت شود تا امکان شناسایی میزان درآمدهای پایدار شهری و لیست شرکتهای پرداخت عوارض و میزان پرداختیهای این شرکتها برای مجموعه مدیریت شهری فراهم شود.
نظرات