اختتامیه نخستین دوره مسابقه نمای برتر در اراک برگزار شد/شهرها از حیث سیما و منظر شهری قابل دفاع نیستند

مرداد 6, 1401
163 بازدید

اختتامیه نخستین دوره مسابقه نمای برتر در اراک برگزار شد/شهرها از حیث سیما و منظر شهری قابل دفاع نیستند اراک– پایگاه خبری چشم براه: آیین اختتامیه نخستین دوره مسابقه نمای برتر استان مرکزی با معرفی نفرات برتر در اراک برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری کشور براه به نقل از اداره ارتباطات و بین الملل […]

اختتامیه نخستین دوره مسابقه نمای برتر در اراک برگزار شد/شهرها از حیث سیما و منظر شهری قابل دفاع نیستند

اراک– پایگاه خبری چشم براه:
آیین اختتامیه نخستین دوره مسابقه نمای برتر استان مرکزی با معرفی نفرات برتر در اراک برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری کشور براه به نقل از اداره ارتباطات و بین الملل شهرداری اراک، شهردار اراک در این آیین با اشاره به اینکه این مسابقه با هدف شناساندن ارزش های معماری و بومی و توجه به فرهنگ معماری ایرانی اسلامی برگزار شد، گفت: این مسابقه در سه گروه مسکونی آپارتمان؛ مسکونی ویلایی و عمومی برگزار شد؛ که پس از داوری منتخبین هر یک از گروه های سه گانه شناسایی و مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

علیرضا کریمی افزود: مدیریت شهری در راستای بازآفرینی هویتی فضاهای به دنبال ارائه طرح‌های مناسب است و نمای شهر باید با وضعیت داخلی ساختمان و فرهنگ ساکنان شهر تناسب داشته باشد و چنانچه کالبد بیرونی ساختمان ناهماهنگ و آشفته باشد، شهر نیز دچار آشفتگی می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اراک:

نمای ساختمان ها استاندار ساخته شود

بر اساس این گزارش، رئیس شورای اسلامی شهر اراک نیز در آیین گفت: اجرای طرح نمای ساختمان یک حق عمومی و اجتماعی است و در نمای درونی و بیرونی باید تلفیق وجود داشته باشد، چرا که نمای ساختمان ها ویترین شهر است.
سید وحید میرنظامی افزود: در ۲ دهه اخیر ساختمان سازی مباحث اقتصادی مطرح بوده و به هویت تاریخی از بعد مولفه ایرانی و اسلامی آنگونه که باید توجه نشده است.

وی خاطر نشان کرد: در نمای ساختمان باید مباحث ایمنی در برابر زلزله استانداردسازی و حریق لحاظ شود و سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز تدابیر ویژه‌ای اندیشه شود.

 

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی:

بازار تاریخی و بناهای گذشتگان حفظ شودوی/ تهیه سند جامع سیما و منظر شهری باید در اولویت اقدامات مدیریت شهری باشد

 

بر اساس این گزارش در ادامه این آیین، مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی گفت: وارث شهر هایی هستیم که از حیث سیما و منظر شهری قابل دفاع نیستند؛ و هر آنچه که گذشتگان به ما تحویل دادند ، تلاش بی وقفه در تخریب سیما و منظر شهری کردیم که موفق شدیم و این آشفتگی دستپخت، دست اندرکاران در حوزه سیاست گذاری و اجرا است.
حمیدرضانوازنی افزود: سیاست گذاری کلان کشور در این حوزه وزارت راه و شهرسازی است و مسئولان استانی مجری طرح هستند که می طلبد شورای عالی معماری و شهرسازی کشور در راستای اجرای صحیح طرح سیما و منظر شهری راهکار مناسب ارائه دهند.
وی تصریح کرد: هنر این است که بازار تاریخی و بناهای گذشتگان اراک را حفظ کنیم اما رسالت دیگر آن است که بناهای دیگری را برای نسل آتی جامعه تولید کنیم.
مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی اظهار داشت: در این راستا باید نقشه راه مشخصی ترسیم و ایده کارشناسی شده و شفاف ارائه دهیم.

نوازنی ادامه داد: در ساختار برنامه ریزی شهری، در سلسله مراتب طرح های شهرسازی، طرح جامع شهری داریم که ذیل آن طرح کالبدی ملی تهیه شده است، جنس طرح‌های جامع (فرادست) از جنس برنامه ریزی هستند که در این راستا طراحی شهر باید مد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: تهیه سند جامع سیما و منظر شهری باید در اولویت اقدامات مدیریت شهری باشد.