برگزاری جشنواره سمنو در موزه مفاخر اراک

برگزاری جشنواره سمنو در موزه مفاخر اراک
اسفند 21, 1401
142 بازدید

مدیرکل میراث فرهنگی مرکزی: برگزاری جشنواره سمنو در موزه مفاخر اراک اراک –پایگاه خبری چشم براه: مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری جشنواره سَمَنوپزان با هدف زنده نگاه داشتن فرهنگ و آیین کهن نوروزی و معرفی بیشتر محصول این منطقه در موزه مفاخر اراک خبرداد. به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری چشم براه روابط‌عمومی اداره‌کل […]

مدیرکل میراث فرهنگی مرکزی:

برگزاری جشنواره سمنو در موزه مفاخر اراک

اراک –پایگاه خبری چشم براه:
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری جشنواره سَمَنوپزان با هدف زنده نگاه داشتن فرهنگ و آیین کهن نوروزی و معرفی بیشتر محصول این منطقه در موزه مفاخر اراک خبرداد.

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری چشم براه روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، مصطفی مرزبان گفت: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها بود.
وی خاطرنشان کرد: جدای از این بازی های بومی و محلی و رقص آیینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرا شد.

مرزبان با اشاره به اینکه در این جشنواره به صورت ورک شاپ، نحوه پخت سمنو به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شد ادامه داد: در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه گندم و آرد سبوس‌دار استفاده می‌شود که به هنگام پخت آن، دیگ‌های بزرگی بر روی آتش قرار داده شده و بوی خوش سمنو، می‌تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بدهد.
وی افزود: به کاربردن شیوه‌های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.