توصیه های بهداشتی دامپزشکی استان جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

اسفند 25, 1401
170 بازدید

روابط‌عمومی دامپزشکی استان مرکزی: توصیه های بهداشتی دامپزشکی استان جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید اراک –پایگاه خبری چشم براه: از سوی روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاعیه ای مبنی بر رعایت اصول بهداشتی درخصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید منتشر شد. در این اطلاعیه که در اختیار خبرگزاری چشم […]

روابط‌عمومی دامپزشکی استان مرکزی:

توصیه های بهداشتی دامپزشکی استان جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

اراک –پایگاه خبری چشم براه:
از سوی روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاعیه ای مبنی بر رعایت اصول بهداشتی درخصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید منتشر شد. در این اطلاعیه که در اختیار خبرگزاری چشم براه قرار داده شد، از مردم شریف خواسته شده است برای حفظ سلامت خانواده خود قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.

در این اطلاعیه آمده است: پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و با توجه به علاقمندی مردم عزیز کشورمان به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت سین موارد ذیل را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی روح نواز و زیبا یادآور می گردد.
نکات لازم در تهیه ماهی قرمز
۱.ماهی قرمز از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه شود وحتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.
۲-.از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر طبیعی، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز
۱.ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
۲.میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل دو لیتر می باشد.
۳.با توجه به اینکه اکسیژن موجود در آب در دمای پایین ماندگاری بیشتری دارد بهتر است تنگ ماهی در فضای خنک تر منزل مستقر شود.
۴.در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده، ۲۴ ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی و بالانس اکسیژن، قرار داده شود.
۵.غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.
۶.به منظور تعویض آب هر بار ۵۰ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
نکات بهداشتی لازم
۱. در هنگام تعویض آب و .. .. نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.
۲.به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
۳.از ریختن آب تعویضی ماهی در معابر عمومی خوداری شود.
۴.در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.

گونه های ممنوع !

عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مجاز نمی باشد و بعضی از گونه ها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می شود عرضه این گونه ها ممنوع می باشدو از خرید آنها اکیدا خودداری گردد.

رها سازی ماهی قرمز:

اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با همکاری شهرداری اراک اقدام به جمع آوری ماهیان قرمز در روزهای آخر تعطیلات نوروز می نمایید شما عزیزان می توانید جهت رهاسازی ماهیان به پارک وحش اراک مراجعه نمایید و از رهاسازی ماهی دراستخرها، سدها و رودخانه ها بدلیل جلوگیری از تغییر ژنتیکی و انتقال آلودگی به ماهیان بومی خودداری کنند.