عملیات گمانه زنی و لایه نگاری تپه باستانی میلاجرد انجام شد

اردیبهشت 14, 1402
101 بازدید

عملیات گمانه زنی و لایه نگاری تپه باستانی میلاجرد انجام شد اراک–پایگاه خبری چشم براه: رئیس گروه حفظ و احیا بناها و محوطه‌های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی؛ از انجام عملیات گمانی زنی تپه باستانی میلاد جرد، با هدف تعیین عرصه وحریم این تپه خبرداد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری چشم براه، به نقل […]

عملیات گمانه زنی و لایه نگاری تپه باستانی میلاجرد انجام شد

اراک–پایگاه خبری چشم براه:
رئیس گروه حفظ و احیا بناها و محوطه‌های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی؛ از انجام عملیات گمانی زنی تپه باستانی میلاد جرد، با هدف تعیین عرصه وحریم این تپه خبرداد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری چشم براه، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی ، اسماعیل شراهی گفت : عملیات گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و حریم تپه باستانی میلاجرد از توابع استان مرکزی انجام شد.
وی افزود: عملیات گمانه‌زنی و لایه‌نگاری تپه میلاجرد با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از نیمه دوم فروردین ماه امسال به مدت یک ماه انجام شده است.
رئیس گروه حفظ و احیا بناها و محوطه‌های تاریخی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: تپه تاریخی میلاجرد یکی از محوطه‌های باستانی شهرستان کمیجان است که بعنوان استقرارگاه در دوره اشکانی، ساسانی و سلجوقی و ایلخانی در منطقه موسوم به شراء مطرح بوده به طوریکه منابع تاریخی دوره اسلامی از آن یاد کرده‌اند.
وی اظهار کرد: عملیات گمانه‌زنی به نیت تعیین عرصه و حریم اثر با توجه به توسعه شهر میلاجرد، فعالیتهای کشاورزی و باغداری صورت گرفته است و با حفر این گمانه‌های باستانی در پیرامون تپه و باغات و اراضی زراعی همراه بوده است.
شراهی خاطرنشان کرد: در این برنامه حدود عرصه اثر تعیین و حریم اثر بر روی نقشه‌های مربوطه بعنوان حریم حفاظتی به پژوهشکده باستان‌شناسی و در نهایت دفتر ثبت وزارت متبوع پیشنهاد شده است.
رئیس گروه حفظ و احیا بناها و محوطه‌های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی تصریح کرد: پس از پایان عملیات گمانه زنی و تعیین عرصه و حریم تپه باستانی نگار که به مدت یک ماه به طول انجامید اقدامات حفاظتی از این تپه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار می‌گیرد.
به گفته شراهی، این تپه باستانی در فهرست آثار ملی با شماره ۱۲۸۴۴ و در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۸۴ به ثبت رسیده است.