خالی شدن از معنا امروز صبح که بیدار شدم همه جا پر بود از ویدئو کوتاه شهردار اراک در برنامه تلویزیونی مربوط به ۴ روز قبل که در ان به جای تسلیت، حادثه “غمبار”متروپل ابادان را تبریک و تهنیت گفته بود. بازخوردهای وسیع این ویدئو از چند منظر مارا به فکر وادار میکند. ۱ علاقه […]
خالی شدن از معنا
امروز صبح که بیدار شدم همه جا پر بود از ویدئو کوتاه شهردار اراک در برنامه تلویزیونی مربوط به ۴ روز قبل که در ان به جای تسلیت، حادثه “غمبار”متروپل ابادان را تبریک و تهنیت گفته بود.
بازخوردهای وسیع این ویدئو از چند منظر مارا به فکر وادار میکند.
۱ علاقه مخاطبین به این نوع ویدئوها در دنیای مجازی
برخلاف اکثر منتقدان دنیای مجازی نگارنده اعتقاد دارد که دنیای مجازی نوریست که آگاهی بههمراه دارد؛ اما همچون غذا و موسیقی و … ذائقه هر شخص در مدت استفاده عادت میکند، امروزه بارها شنیدهایم که افرادی بدون تخصص بیشترین بازدید را میگیرند و مثلاً پروفسور فلانی در کنجی خلوت در این دنیا برای خودش مطلب میگذارد.
چندی پیش لیست روانشناسان زرد که توسط نظام روانشناسی بیرون امد را دیدیم که بعضی از اسامی امروز نقش پیامران نوین در دنیا مجازی را پیدا کردهاند.
اشتباه لفظی شهردار اراک هم در جای خود خندهدار بود که باید در بعضی برنامهها برای ایجاد شادی بعنوان یک اشتباه بهآن پرداخته میشد و شاید لبخندی مارا مهمان میکرد.
۲خالی شدن رسانهها از معنا و ایجاد شِبهِ رسانههای پوپولیست و موجسوار بدون کوچکترین تخصص و تعهدی
زمانیکه رسانههای مستقل به دلیل شرایط مالی تحت فشار قرار گرفتند و مدیران با نگاه ابزاری به رسانههای رسمی باعث کم مخاطب و رپرتاژ بگیر شدن رسانهها شدند،مجال برای شبه رسانهها ایجاد شد.
همچنین قوانین عقیم حمایت از خبرنگاران که امروز بحث اول رییس قوه قضاییه هم بود، خبرنگاران مستقل را دست و پا بستهتر از همیشه کرده است.
همچنین لشِبه رسانهها هم که ملزم به اصول خبری نیستند و مسئولیتی بر دوش خود حس نمیکنند ، فقط با نیت جذب دنبالکننده و به هر عنوانی ذائقه را به سمت حواشی میکشانند.
شهرداری اراک با چندین سازمان عریض و طویل و وظایف بسیار زیاد تعریف شده در قانون مطمئناً ایرادات بسیاری هم در عملکرد خود دارد، اما مگر رسانه و خبرنگار مستقلی مانده که بنویسد و بگوید و اگر گفته شود، کسی دیگر حال خواندن و نگاه کردن نوشته و برنامه کارشناسی را دارد!
۳ افرادی که از کَفِ روی اب سود میبرند
تابهحال دقت کردهاید که همیشه ما مردم درحال دعوا بر سر کف روی اب بودیم و شِبهرسانهها و افراد سودجو باعث میشدند مطالبات منحرف و به سمت تیم کشیها، تعصبات بیجا و حواشی بی ارزش سوق پیدا کند و هر روز کیفیت زندگی بدتر از دیروز را تجربه کردهایم.
بنظرم وقت ان شده که ذائقه خود را بدون هیچ احساس گناه تغییر دهیم، کمی مسئولیت پذیر باشیم و از کنار اشتباهات لفظی و موجسازیها با یک لبخند بگذریم تا شاید با ایجاد عمق بیشتر افکارمان، به حق و حقیقت برسیم.
صلاحالدّین خلج اسدی
نظرات