
محمد مهدی ابراهیمی دانشجو، عضو انجمن ترویج علم ایران از مهمترین شاخصه های ارزیابی سواد هر کشور میتوان به کتابخوانی و سرانه مطالعه در آن کشور اشاره کرد، بنابراین برای کشوری آباد و توسعه یافته کتابخوانی و مطالعه نیاز است. کتابهای خوب کارخانجات عظیم انسان سازیاند.زمانی که یک کتاب خوب میخوانید تک تک جملات […]
محمد مهدی ابراهیمی
دانشجو، عضو انجمن ترویج علم ایران
از مهمترین شاخصه های ارزیابی سواد هر کشور میتوان به کتابخوانی و سرانه مطالعه در آن کشور اشاره کرد، بنابراین برای کشوری آباد و توسعه یافته کتابخوانی و مطالعه نیاز است.
کتابهای خوب کارخانجات عظیم انسان سازیاند.زمانی که یک کتاب خوب میخوانید تک تک جملات در ناخودآگاه شما باقی میمانند، فقط کافی است کمی به آن فکر کنید و خودتان را در آن موقعیت قرار دهید. کتاب خوب به شما یاد میدهد در زندگی چطور رفتار کنید چطور بیندشید و چطور خط فکری خودتان را پیدا کنید و آن را بسط و گسترش دهید.
کتاب غذای روح آدمی است و برای خوب زیستن در این دنیا نیاز است آدمی برای پیشرفت و توسعه باید تشنه علم و دانش باشد و کتاب منبع معتبری برای این امر است.
مطالعه کتاب، باعث تقویت قوه تخیل شما میشود. حال آنکه بسیاری از چیزهایی که بشر ساخته است، ابتدا در رویاهای خود دیده بوده است.
مطالعه یک کتاب میتواند بینش و نگرش شما را نسبت به زندگی، اقتصاد و جامعه تغییر دهد و نقش مؤثری در بهبود زندگی شما داشته باشد.
به علاوه تحقیقات علمی ثابت کرده است یادگیری از طریق خواندن، نسبت به ابزارهای بصری نظیر ویدئو و تلویزیون بهتر صورت میگیرد. چرا که خواندن، ذهن فرد را به تفکر و تجسم وا میدارد. در حالی که در ویدئو و تلویزیون مغز نیازی به تجسم ندارد و ذهن در حالت منفعل باقی میماند.
خواندن کتاب فواید جسمی فوق العادهای دارد. تحقیقات نشان میدهد تأثیر مطالعه و کتابخوانی در ایجاد آرامش از کارهایی نظیر گوش دادن به موسیقی و پیاده روی به مراتب بیشتر است. به علاوه افرادی که اهل مطالعه هستند خواب راحت تری دارند، همچنین خواندن کتاب به تقویت حافظه کمک کرده و از ابتلاء به بیماریهایی نظیر آلزایمر در سنین پیری جلوگیری میکند. مطالعه کتاب ذهن خسته آدمی را جلا میدهد و مغز را فعال کرده و با مغز سالم و فعال آدمی بیشتر قادر به تمرکز و توسعه مهارت های تحلیلی خود میشود.
اهمیت مطالعه و کتابخوانی آنقدر زیاد است که
پیامبر اسلام به عنوان بزرگترین و برترین انسانها، در خصوص اهمیت مطالعه میفرمایند: «یک ساعت تفکر از شصت سال عبادت برتر است.» ایشان آنچنان بر اهمیت مطالعه تاکید دارند که کسب دانش را برای مسلمانان واجب دانسته و میفرمایند خداوند دانشجویان را دوست دارد و آنها را وارد بهشت میکند. امام اول شیعیان نیز کتاب را غذای روح دانسته و میفرماید: «کسی که با کتابها خود را آرامش دهد هیچ آرامشی را از دست نمیدهد.» او در سخنی دیگر، کتاب را بوستان عالمان و دانشمندان، بهترین گوینده و سخنران و بیانگر انگیزههای درونی انسان میداند.
بنابراین درنگ نکنید کتابی را برای مطالعه تهیه کنید و آن را بخوانید و شک نکنید که شدیداً علاقمند میشوید، و پس از خواندن و درک مفاهیم آن، کتاب و فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنید و دوستان و همکاران و…خود را با کتاب و کتابخوانی آشنا کنید.
نظرات