اجرای طرح مرمت ۶ سرای بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت

اجرای طرح مرمت ۶ سرای بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت
مرداد 21, 1402
87 بازدید

مدیر کل میراث فرهنگی مرکزی خبر داد؛ اجرای طرح مرمت ۶ سرای بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت   اراک –پایگاه خبری چشم براه: مدیر کل میراث فرهنگی؛ گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی از اجرای طرح مرمت و بازسازی شش سرای بازار تاریخی اراک خبر داد و گفت: علاوه بر احیای این […]

مدیر کل میراث فرهنگی مرکزی خبر داد؛

اجرای طرح مرمت ۶ سرای بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت

 

اراک –پایگاه خبری چشم براه:
مدیر کل میراث فرهنگی؛ گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی از اجرای طرح مرمت و بازسازی شش سرای بازار تاریخی اراک خبر داد و گفت: علاوه بر احیای این سراها به طور همزمان؛ مرمت‌های اضطراری رفع خطر و انجام مرمت اساسی در بخش‌های عمومی به ویژه راسته‌های اصلی بازار تاریخی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری چشم براه به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی؛ مصطفی مرزبان ضمن بیان اینکه شش طرح مورد نظر شامل سرای اکبریان صندوق سازها کاشانی کتاب فروش‌ها فدایی و چهارسوق است افزود: برای اجرای این طرح بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که از طریق اداره کل میراث فرهنگی شهرداری اراک تامین خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بازار تاریخی اراک همواره در سالهای گذشته با هدف استحکام بخشی این اثر ارزشمند تاریخی به عنوان بخشی از هویت کالبدی این شهر مورد مرمت قرار گرفته است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی در مورد مرمت‌های صورت گرفته، بیان کرد: این مرمت‌ها با هزینه‌ایی درحدود ۹۰ میلیارد ریال اعتبار از طریق ادراه‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی و شهرداری اراک که از سرای گلشن آغاز شده و قسمتهای دیگر شامل راسته اصلی(شمال جنوب)(شرق‌غرب) با نظارت مستقیم کارشناسان مرمتی درحال اجرا است.
مرزبان اضافه کرد: همچنین کف‌سازی و محوطه‌سازی گذرها و سراها با مشارکت شهرداری بافت تاریخی در حال اجرا است.
وی بیان داشت: برای سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی برای بازار تاریخی اراک پیش‌بینی شده است که به امور مرمتی اختصاص می‌یابد.
ویخ گفت: بازار تاریخی اراک، یکی از مهمترین جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و ارزشمند شهر اراک به شمار می‌رود که پس از ۲۰۰ سال از عمر آن همچنان مرکز فرهنگی و اقتصادی اراک محسوب می‌شود.