رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی: مصرف زیاد نمک عامل مهم ابتلا به فشار خون بالا/ کاهش مصرف نمک کاهش سکته های مغزی و بیماری های عروقی را در پی دارد اراک– رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: نمک نقش مهمی در سکته های مغزی و دیگر بیماری ها دارد و کاهش […]
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی:
مصرف زیاد نمک عامل مهم ابتلا به فشار خون بالا/ کاهش مصرف نمک کاهش سکته های مغزی و بیماری های عروقی را در پی دارد
اراک– رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: نمک نقش مهمی در سکته های مغزی و دیگر بیماری ها دارد و کاهش مقدار کم آن، اثرات بزرگ تری در کاهش ابتلا در امراض دیگر دارد.
به گزارش خبرنگار سایت خبری چشم براه، نسرین یادگاری با اشاره به بر نقش تغذیه در کنترل فشار خون بیان کرد: ابتلا ۳۴درصد افراد بالای ۱۸ سال به فشار خون نشان می دهد نقش تغذیه و کاهش مصرف نمک در کاهش فشار خون بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه، مصرف زیاد نمک یکی از علل مهم ابتلا به فشار خون بالاست، افزود: حدود ۶ گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸ درصدی بیماری عروق کرونر می شود و حدود ۲.۵ میلیون مرگ و میر را نیز کاهش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم میوه و سبزی، حبوبات، مصرف بی رویه فست فودها مهمترین علل ابتلا به این بیماری ها است.
یادگاری بیان کرد: در کشور ما نیز مطالعه عوامل خطر بیماری های غیرواگیر حاکی از آن است که ۸۲ درصد علل مرگ و میر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی است و بیش از یک چهارم جمعیت کشور مبتلا به فشار خون بالا هستند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: متوسط مصرف روزانه نمک در کشور ما حدود ۱۰گرم است که ۲ برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (کمتر از ۵ گرم ) می باشد؛ تنها کمتر از نیمی از جمعیت کشور مصرف مناسب سبزی و میوه دارند و نیمی کمتر از حداقل مورد نیاز دریافت می کنند و ۸۸ درصد جمعیت بیشتر از ۵ گرم نمک در روز مصرف می کنند.
وی اضافه وزن و چاقی، عدم فعالیت جسمانی، نمک و رژیم غذایی ناسالم، منابع غذایی سدیم را از عوامل تغذیه ای مؤثر در ایجاد بیماری فشار خون دانست.
وی در پایان تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا و کنترل آن کنترل وزن و فعالیت بدنی،کاهش مصرف نمک (سدیم)، افزایش مصرف پتاسیم مصرف منابع منیزیم و کلسیم، کاهش مصرف چربی ضروری است
نظرات