نظارت ۴۶ گروه نظارتی بهداشتی در حوزه ذبح دام عید قربان/ ذبح دام خارج از کشتارگاه ممنوع

تیر 15, 1401
80 بازدید

سرپرست دامپزشکی مرکزی: نظارت ۴۶ گروه نظارتی بهداشتی در حوزه ذبح دام عید قربان/ ذبح دام خارج از کشتارگاه ممنوع   اراک– پایگاه خبری چشم براه: سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، از فعالیت و حضور ۴۶ گروه ثابت و سیار نظارتی این اداره کل با هدف بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان های […]

سرپرست دامپزشکی مرکزی:

نظارت ۴۶ گروه نظارتی بهداشتی در حوزه ذبح دام عید قربان/ ذبح دام خارج از کشتارگاه ممنوع

 

اراک– پایگاه خبری چشم براه:

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، از فعالیت و حضور ۴۶ گروه ثابت و سیار نظارتی این اداره کل با هدف بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان های مجاز عرضه دام زنده در روز عید قربان پیش‌رو خبر داد. وگفت: از هرگونه ذبح دام خارج از کشتارگاه خودداری شود.

به گزارش پایگاه خبری چشم براه ،محمدفتاحی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۴۶ گروه ثابت و سیار نظارتی روز عید قربان وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان‌های مجاز عرضه دام زنده در این استان را برعهده دارند.

افزود: این گروه ها متشکل از ۶۳ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی وظیفه کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.

وی خاطرنشان کرد: ذبح دام در روز عید قربان امسان تنها در کشتارگاه‌های استان مرکزی انجام شده و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ در این محل‌ها مستقر و آماده خدمت رسانی به مردم استان هستند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: به منظور پیشگیری از بیماری‌های مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کرده و ذبح دام‌ها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.

فتاحی تصریح کرد: طبق هماهنگی‌های به عمل آمده تمامی کشتارگاه‌های دام در شهرستان‌های استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال و آماده ذبح دام‌های قربانی خیرین به صورت رایگان هستند.

وی محل استقرار گروه‌های ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاه‌ها و میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستان ‌ها عنوان کرد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه به احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو(CCHF ) توصیه می‌شود مردم قبل از مصرف، گوشت دام‌های قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

فتاحی گفت: مردم می‌توانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستان‌ها تماس حاصل کنند.