دکتر ابولفضل مهرآبادی معاون دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن در مصاحبه با هفته نامه چشم به راه گفت: در پی همبستگی و همدلی ایرانیان مقیم امریکا و کانادا با ملت بزرگ ایران از کانال های مختلف برای تهیه واکسن تولید خارج از آمریکا و ارسال آن به ایران هماهنگی و تلاش هایی صورت گرفته […]
دکتر ابولفضل مهرآبادی معاون دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن در مصاحبه با هفته نامه چشم به راه گفت: در پی همبستگی و همدلی ایرانیان مقیم امریکا و کانادا با ملت بزرگ ایران از کانال های مختلف برای تهیه واکسن تولید خارج از آمریکا و ارسال آن به ایران هماهنگی و تلاش هایی صورت گرفته است.
مهرآبادی افزود: برخی شرکت های خصوصی اعلام کرده اند که دارای ۴۰ میلیون دز واکسن در کشور هلند هستند که حاضر به همکاری با ایران و ارسال مقادیر مورد نیاز به قیمت روز بازار هستند که جمعیت هلال احمر ایران در این زمینه در حال رایزنی است.
وی ادامه داد: همچنین برخی ایرانیان که در سطوح بالای اقتصادی و علمی در آمریکا فعالیت دارند با شرکت های واکسن سازی مکاتباتی داشته اند که موضوع قرارداد با این شرکت برای تهیه و فروش واکسن در حال بررسی است.
وی افزود: یک موسسه خارجی مقیم آمریکا نیز با همکاری یونیسف از طریق کمک های جمع آوری شده در حال تهیه حدود ۵۰۰ هزار دز واکسن فایزر تولید خارج از آمریکا هستند تا از طریق یونیسف به ایران ارسال کنند.
مهرآبادی اظهار داشت: دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن دی سی همچنین ایرانیانی را که خواستار کمک به هموطنان خود بوده اند، به سازمان های غیرانتفاعی که دارای مجوز جمع آوری کمک مالی برای مردم ایران هستند، معرفی کرده است تا بتوانند کمک های خود را برای پشت سر گذاشتن این دوران سخت برای ملت بزرگ ایران ارسال کنند.
معاون دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن دی سی در پاسخ به این سوال که آیا ایرانیان مقیم کانادا نیز تاکنون اقدامی در این زمینه انجام داده اند؟ گفت: برخی ایرانیان مقیم کانادا در تلاشند مازاد واکسن موجود در کشور کانادا را برای مردم ایران تهیه کنند چرا که دولت کانادا ۱۷۰ میلیون دز واکسن مازاد برای فروش و اهدا دارد.
معاون دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن دی سی در پاسخ به سوالی درباره نحوه پرداخت هزینه های تهیه و خرید واکسن گفت: با توجه به مجوز کلی که دولت آمریکا یک ماه پیش در رابطه با نیازهای پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا صادر کرد، هیچ منع قانونی در این زمینه وجود ندارد و نیازی به اجازه کتبی از وزارت خزانه داری آمریکا نیز نیست.
این مقام دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن افزود: بر اساس این مجوز، شرکت های داروسازی و خصوصی که بخواهند داروهای مربوط به مقابله با کرونا را به ایران صادر کنند، مشکلی نخواهند داشت.
معاون دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن دی سی اظهار داشت: همزمان با آغاز بیماری همه گیر کووید ۱۹ در دنیا، سازمان های خیریه درآمریکا با همکاری و هماهنگی دفتر حفاظت منافع شروع به جمع آوری کمک های ایرانیان خارج از کشور برای تامین تجهیزات پزشکی برای مردم ایران کردند که مبالغ آن قابل توجه است.
مهرآبادی افزود: بخش عمده این کمک ها توسط بنیاد رازی با همکاری و همراهی دفتر حفاظت منافع وسایل و تجهیزات پزشکی تهیه و از طریق هلال احمر به ایران ارسال شد.
وی اضافه کرد: از طریق جمعیت هلال احمر ایران دستگاههای کمک تنفسی “بای پپ” و “ونتیلاتور” ، دستکش و دیگر تجهیزات پزشکی تهیه شده از سوی بنیاد رازی به هلال احمر ایران ارسال شد تا به مناطق محروم ایران از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان، لرستان، کردستان و دیگر مناطق ارسال شود.
نظرات