سرپرست بهزیستی استان مرکزی: تشکیل گروههای همیار محلی با تاکید بر فنون تسهیل گری در طرح پیشگیری از خودکشی اراک –پایگاه خبری چشم براه: سرپرست بهزیستی استان مرکزی ضمن بیان اینکه تهیه اطلس اجتماعی خودکشی استان در دستور کار قرار دارد گفت: تاثیرات روان شناختی؛ اجتماعی و اقتصادی خودکشی بر خانوادهها و جامعه موجب شده […]
سرپرست بهزیستی استان مرکزی:
تشکیل گروههای همیار محلی با تاکید بر فنون تسهیل گری در طرح پیشگیری از خودکشی
اراک –پایگاه خبری چشم براه:
سرپرست بهزیستی استان مرکزی ضمن بیان اینکه تهیه اطلس اجتماعی خودکشی استان در دستور کار قرار دارد گفت: تاثیرات روان شناختی؛ اجتماعی و اقتصادی خودکشی بر خانوادهها و جامعه موجب شده تا ضرورت توجه به برنامه ریزی پیشگیری از خودکشی بیش از پیش احساس شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری چشمبهراه به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان مرکزی، محمد زیدوند افزود: امروز خودکشی نه به عنوان یک انحراف یا آسیب اجتماعی بلکه به عنوان یک مسئله اجتماعی، یک رفتار پرخطر و یک بیماری برای جامعه شناسان، جرم شناسان، روانشناسان و پزشکان مطرح است.
وی اضافه کرد: خودکشی نوعی آسیب چند بعدی رفتاری است که عوامل متعددی در بروز اجتماعی آن دخیل هستند و همواره به عنوان یکی از مشکلات و نگرانی های بهداشت عمومی مطرح است.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در همین راستا تشکیل گروه های همیاری محلی با تاکید بر فنون تسهیلگری در طرح پیشگیری از خودکشی به منظور ورود به جوامع محلی با هدف توانمندسازی تسهیلگران پیشگیری از خودکشی در سال جاری در دستور کار قرار دارد.
. وی افزود: از اقدامات در حال اجرا تهیه اطلس اجتماعي خودكشي استان مي باشد. تهیه اطلس اجتماعی خودکشی استان می تواند ایجاد زمینه مداخلات محلی هدفمندتر،و امکان تحلیل مسائل شهرستان های استان، را فراهم کند.
زیدوند اهم برنامه های اداره کل بهزیستی در راستای پیشگیری از خودکشی را ؛ آگاه سازی عموم مردم جامعه خصوصاگروههاي پر خطر و در معرض خطر براي كنترل افكار خودكشي ، توانمندسازی فرد و افزایش مهارت های تاب آوری، ارتقا توانمندي مخاطبين چه در سطح اول جمعيت عمومي و چه سطح دوم مخاطبين یعنی جمعيت انتخابي كه شامل افراد پر خطر و در معرض خطر خودكشي ساكن در شهرستان ها و محلات داراي بيشترين شيوع خودكشي در استان ، آموزش و برنامه ریزی محلی در راستای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با هدف آگاه سازی عمومی در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۶۰۸۸۹ نفر عنوان کرد.
وی بیان داشت : بر آنیم در سال جاری با بهره گیری از توان و مشارکت مراکز و موسسات غیر دولتی در زمینه پیشگیری از خودکشی برای تعداد ۸۸۰۰۰ نفر آگاه سازی جمعیت های عمومی انجام گیرد.
وی برگزاری جشنواره و پویش های مستمر و متوالی به منظور جریان سازی اجتماعی در شناخت و افزایش عوامل محافظت کننده از خودکشی ، برگزاري نشست ها، سمينارها و كارگاههاي علمي – تخصصي با استفاده از اساتيد و فعاﻻن حوزه پيشگيري ازخودكشي، به منظورِ حساس سازي جامعه ، تهیه یا توزیع اینفوگرافی برای مواقع ضروری مواجهه با افرادی که قصد خودکشی دارند ، برگزاری وبینار یا مسابقات فرهنگی ورزشی با رویکرد نشاط اجتماعی ، استقرار و توزیع بروشور و پمفلت توسط همکاران اورژانس اجتماعی در سراسر استان ، برگزاری جلسات آموزش مهارت های زندگی(جراتمندی، مدیریت خشم و ارتباط موثر) و پیشگیری از خودکشی ،مداخله و ارجاع زنان سرپرست، بی سرپرست و بدسرپرست بهزیستی به مراکز سلامت بهداشت استان و همچنین غربالگری همکاران شاغل در سازمان واستقرار تیم اورژانس ۱۲۳ در پزشکی قانونی استان و مناطق حاشیه نشین و آسیب پذیر شهر با هدف اطلاع رسانی خدمات مرکز از و…. از اقدامات اداره کل بهزیستی استان مرکزی در این هفته نام برد.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: ۱۰ سپتامبر به نام «روز پیشگیری از خودکشی» با شعار «با عمل امید بسازیم» نام گرفته تا با نگاه ویژه ای به این آسیب اجتماعی، عوامل خطر زا و عوامل محافظت کننده نگریسته شود.
نظرات