موتور محرکه اقتصاد کشور با چالش و آسیب روبرو است

موتور محرکه اقتصاد کشور با چالش و آسیب روبرو است
آذر 15, 1402
105 بازدید

معاون اقتصادی جهاد کشاورزی کشور: موتور محرکه اقتصاد کشور با چالش و آسیب روبرو است اراک — پایگاه خبری چشم براه: بخش کشاورزی از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخودار است و به تعبیری موتور محرکه اقتصاد کشور محسوب می شود که امروز این بخش با چالش و آسیب مواجه شده است. به گزارش خبرگزاری چشم […]

معاون اقتصادی جهاد کشاورزی کشور:

موتور محرکه اقتصاد کشور با چالش و آسیب روبرو است

اراک — پایگاه خبری چشم براه:
بخش کشاورزی از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخودار است و به تعبیری موتور محرکه اقتصاد کشور محسوب می شود که امروز این بخش با چالش و آسیب مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری چشم براه؛ معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی کشور در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه تخصصی نهادها، ماشین آلات و ادوات کشاورزی در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی اراک با بیان مطلب بالا گفت: بهره وری در بخش کشاورزی کشور پایین است و توچه به این بخش باید در دستورکار جدی قرار گیرد و در نهایت امری ضروری به شمار می‌رود.
کاظم خاوازی افزود: برگزاری نمایشگاه ها برای این موضوع فرصت مناسب و خوبی است، باید از ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه بهره برد.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در زراعت سه برابر بهره وری ظرفیت وجود دارد اظهار کرد:این رقم در باغبانی به ۸ تا ۹ برابر می رسد که نشان می دهد در باغبانی پتانسیل بسیار خوبی وجود دارد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: کشاورزی اگر از چرخه تولید خارج شود برای کشور آسیب زا و خطرناک است. بنابراین در همین راستا و با هدف جلوگیری از این خطر بزرگ باید تلاش کرد تا میزان درآمد بهره برداران افزایش پیدا کند.
وی افزود: باید کالاهای با کیفیت در اختیار کشاورزان گذاشت و باید درک کرد که این جنس با کیفیت و عالی می تواند منشاء سلامت و کیفیت و افزایش عملکرد به همراه داشته باشد.
خاوازی به تلاش دولت برای افزایش سطح درآمد و معیشت بهره برداران اشاره کرد و گفت: حرص و طمع برای جذب آخرین تکنولوژی های روز دنیا باید در بخش خصوصی تقویت و در نهایت وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی می تواند موتور محرکه واقعی اقتصاد کشور باشد گفت: امروز این موتور محرکه با چالش از جمله تغییر کاربری اراضی روبرو است.
وی افزود: بطور متوسط در سال بالغ بر ۱۰ هزار هکتار تغییر کاربری انجام می‌شود که برای کشاورزی بسیار خطرناک است و آسیب بزرگ و جبران ناپذیر به شمار می‌رود.
براساس این گزارش ؛ رییس جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: بیش از ۱۲۰ شرکت کننده از ۱۰ استان کشور در فضایی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در این نمایشگاه حضور دارند و در حاشیه نمایشگاه نیز برگزار ۶همایس ملی پیش بینی شده است.
علی صفری مشکل اصلی بخش کشاورزی را عدم ورود سرمایه کافی به این بخش و تسهیلات محدود عنوان کرد و افزود: نیاز تسهیلات این بخش ۱۵۰۰ میلیارد تومان است ولی سالانه حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان تزریق می‌شود.