حفظ آداب معنوی، حلقه مفقوده هنرهای سنتی

حفظ آداب معنوی، حلقه مفقوده هنرهای سنتی
آذر 15, 1402
80 بازدید

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی: حفظ آداب معنوی، حلقه مفقوده هنرهای سنتی   اراک–پایگاه خبری چشم براه: معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه هنرهای سنتی ایران هنری بدیع و نوآور است، گفت: ریشه این هنر در تجلیات باطنی هنرمند و اولیا دین در آن مشهود است […]

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی:

حفظ آداب معنوی، حلقه مفقوده هنرهای سنتی

 

اراک–پایگاه خبری چشم براه:
معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
استان مرکزی با اشاره به اینکه هنرهای سنتی ایران هنری بدیع و نوآور است، گفت: ریشه این هنر در تجلیات باطنی هنرمند و اولیا دین در آن مشهود است و جوهر آن برگرفته از مبدا وحیانی و دارای صورتی متناسب با آن گوهر است.

به‌گزارش خبرگزاری چشم براه،به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، قاسم کاظمی در همایش گرامیداشت هفته پژوهش در اراک افزود: حلقه مفقوده هنرهای سنتی حفظ آداب معنوی است و با حفظ آداب معنوی، نسل به نسل منتقل می‌شود.
وی برلزوم توجه نسل جوان به هنرهای سنتی و استفاده از نمادهای سنتی در محیط زندگی تاکید کرد و بیان داشت: از این طریق این هنرهای اصیل نسل به نسل منتقل و ماندگار می‌شود.
کاظمی با بیان اینکه هنرهای سنتی اصیل ایرانی با آداب معنوی مانوس است، افزود: پیوند معنویت و ادبیات با هنرهای سنتی یک پیوند ناگسستنی است و معنویت اثر این هنرها را چندین برابر می‌کند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه نمایش‌های سنتی، تعزیه یکی از مهمترین نمایش‌های آئینی ثبت شده در کشور است خاطرنشان کرد: در بخش‌ نمایش‌های سنتی، تعزیه کاملا رمز است و تکیه زاغرم در شهر تفرش یکی از قطب تعزیه در کشور است. معاون صنایع دستی استان مرکزی در بخش دیگر سخنان خود، حوزه معماری سنتی را یکی از مهمترین بخش هنرهای سنتی ایران عنوان کرد و افزود: در حوزه کتابت و نگارگری در رشته به نام تذهیب، نقش و نگارهای اسلیمی که دور تا دور خوشنویسی ها دیده می شود، وجود دارد که به اعتقاد من تذهیب یعنی تهذیب نفس، که می تواند نفس را تذهیب و نگهداری کند.