توجه به شأن جامعه پزشکي و بيماران اولويت کارمان است

توجه به شأن جامعه پزشکي و بيماران اولويت کارمان است
آبان 2, 1400
179 بازدید

مدير درمان استان و رئيس نظام پزشکي اراک در گفت و گو با چشم به راه: توجه به شأن جامعه پزشکي و بيماران اولويت کارمان است مشکلات را اولويت بندي کرده و در مسير درست قرار مي دهيم الهه فراهانی دکتر روح ا… سهرابی، متخصص ارتوپدی- جراحی استخوان و مفاصل که مدیریت درمان تامین اجتماعی […]

مدير درمان استان و رئيس نظام پزشکي اراک در گفت و گو با چشم به راه:
توجه به شأن جامعه پزشکي و بيماران اولويت کارمان است
مشکلات را اولويت بندي کرده و در مسير درست قرار مي دهيم

الهه فراهانی

دکتر روح ا… سهرابی، متخصص ارتوپدی- جراحی استخوان و مفاصل که مدیریت درمان تامین اجتماعی استان مرکزی را بر عهده دارد چندی پیش با حفظ سمت در هشتمین دوره انتخابات نظام پزشکی اراک، رییس نظام پزشکی نیز شد.
متن گزارش هفته نامه چشم به راه که در گفت و گویی صمیمانه با دکتر سهرابی صورت گرفته به شرح ذیل می باشد.
چشم به راه: مشکل نظام پزشکی با شرکت جمع آوری پسماند بیمارستان ها و مطب ها چیست؟ آیا در حال حاضر این شرکت خدمات مناسب می دهد یا خیر؟
مدیردرمان استان مرکزی: طبق تعریفی که مجلس شورای اسلامی در مورد پسماند ونحوه امحای آن داشته است کاملا مشخص است پسماندهای شهری که مشخصا برعهده شهرداری است جمع آوری و در نهایت بازیافت می شوند اما پسماندهای بیمارستانی پسماندهای ویژه هستند که با توجه به آن مجلس شورای اسلامی برای پسماندها تعیین و تکلیف داشته و تولید کنندگان پسماندهای ویژه، که در حوزه کار ما پسماند عفونی است نیز خودشان بایستی فرآیند جمع آوری، جداسازی، انتقال، بی خطرسازی و امحا را انجام دهند.
با توجه به اینکه استان مرکزی و در شهراراک تصمیم بر این گرفته شده که فرآیند جمع آوری تا امحای این نوع پسماندها برعهده یک شرکت واگذار شود پس قائدتا مراکز درمانی خودشان نیازی به انجام این فرآیند را ندارند. اما این شرکتی که مسئولیت چنین کاری را دارد در سال 98 بدون هیچ زیرساختی در اراک وارد عمل شد که صلاحیت انجام این کار را حتی با توجه به برنده شدن در مناقصه نداشته است، چرا که شرکت در بدو ورود جایی برای بی خطرسازی این نوع پسماندها به دلیل عدم خریداری اتوکلاو نداشته است.
اما این شرکت در خرداد ماه سال جاری اتوکلاو را تهیه کردند و مکانی را از شهرداری اجاره کرده که این مکان هنوز بر اساس آخرین گزارش مرکزبهداشت مشخصات قانونی برای بی خطرسازی را ندارد. به همین خاطر همکاران ما روند کاری این شرکت را نمی پذیرند. از طرفی چالش ما در حال حاضر قیمت هایی است که این شرکت اعلام کرده چرا که این قیمت ها غیرمتعارف است.
افزایش قیمتی که این شرکت از سال گذشته تا کنون داشته بیش از 300 درصد بوده است. راهکار بهتر این موضوع انحصارشکنی است که باعث افزایش کیفیت خدمات ، کنترل قیمت ها، رضایت جامعه پزشکی شود.
چشم به راه: اهم مشکلات درون سازمان نظام پزشکی و برنامه های مدیریتی شما چیست؟
رییس سازمان نظام پزشکی گفت: زمانی که نظام پزشکی اراک را تحویل گرفتم متاسفانه تشکیلاتی به آن شکل ساختاری در آن ندیدم با وجود اینکه نام آن سازمان نظام پزشکی اراک است. معاونت ها بدون شرح وظایف شکل سوری پیدا کرده بود که با توجه به اهمیت این موضوع نیز شورای معاونین تشکیل داده و شرح وظایف هر معاون در این شورا معین شد. تا به امروز هیچ زمان معاونت انتظامی وجود نداشته است تنها به شکل سوری بوده، بنابراین مقرر شده در شرایط جدید معاونت ها شکل بهتری پیدا کنند ودر پی آن گزارش های جامع تری به ما ارائه دهند. اولین هدف این است که بررسی کنیم جامعه پزشکی چه درخواستی از ما دارد سپس مشکلات را اولویت بندی کرده و در مسیر درست قرار دهیم. هدف عمده ما افزایش کیفیت در جامعه پزشکی است.
نظام پزشکی، معاونت فنی ارزیابی و برنامه ریزی دارد و یکی از مسائلی که مربوط به این معاونت می شود ارزیابی مکان های درمانی و شاخص های مورد نیاز، صدور پروانه و تابلوهای مراکز درمانی بوده که این کار سال هاست در حال انجام است.
با برنامه کاملا مشخص در نظام پزشکی اقدام کرده و تیمی که اکنون هیات مدیره نظام پزشکی را در اختیار دارد تیم کاملا کاربلدی است، افزایش کیفیت یکی دیگر از اهدافمان است چراکه در شأن جامعه پزشکی انجام کاربی کیفیت واز طرفی در شأن مردم ما نیز ارائه کار بی کیفیت نیست.
حتما در تعرفه سعی می کنیم تاثیرگذار باشیم و حتما همکاران و زحماتشان را و قیمت تمام شده یک خدمت پزشکی را مد نظر قرار داده و دفاع می کنیم. هدف تنها افزایش کیفیت و خدمات به بیماران است.حتما به دنبال مسائل رفاهی پزشکان که سال هاست مغفول مانده هستیم، همچنین پیگیر مسائل آموزشی در نظام پزشکی چراکه کمترین مشارکت را در برگزاری سمینارها داشته ایم.
چشم به راه:بهترین اقدامی که در سال های اخیر در تامین اجتماعی استان مرکزی صورت پذیرفته؟
دکترسهرابی: بهترین اقدامی که در سال های اخیر در تامین اجتماعی استان مرکزی صورت پذیرفته، گرایش به سمت نسخه الکترونیکی بوده است. اولین فواید این طرح هدفمند این است که باعث تسریع و پیشرفت در روند پزشکی بیماران شده و از درمان های مجدد و پی در پی نیز جلوگیری می شود و پزشک می تواند درمان دیگری را ارائه دهد. همچنین از طرفی جلوی قاچاق دارو و ناخوانا بودن نسخه و تجمعات برای دریافت دارو گرفته می شود. ناگفته نماند که قطعا این طرح ایراداتی دارد اما در برابر فوایدش ناچیز است، که البته برخی از این ایرادات مربوط به زیرساخت اینترنتی کشور است که ممکن است جامعه پزشکی و بیماران آسیب ببینند.که البته در این خصوص نیزسازمان راهکار این ایرادات را تعریف کرده است.