کتاب «زیر درخت بلوط» رونمایی شد

کتاب «زیر درخت بلوط» رونمایی شد
اسفند 20, 1400
845 بازدید

  با حضور فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر، کتاب «زیر درخت بلوط» رونمایی شد اراک–پایگاه خبری چشم راه: آیین رونمایی کتاب «زیر درخت بلوط» نوشته جمشید اثناعشری در اراک رونمایی شد. آیین رونمایی این کتاب ارزشمند، به همت بنیاد اراک شناسی استان مرکزی در فرهنگسرای آیینه اراک با حضور جمعی از فرهیختگان، اهالی فرهنگ […]

 

با حضور فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر،

کتاب «زیر درخت بلوط» رونمایی شد

اراک–پایگاه خبری چشم راه:
آیین رونمایی کتاب «زیر درخت بلوط» نوشته جمشید اثناعشری در اراک رونمایی شد.

آیین رونمایی این کتاب ارزشمند، به همت بنیاد اراک شناسی استان مرکزی در فرهنگسرای آیینه اراک با حضور جمعی از فرهیختگان، اهالی فرهنگ و هنر، اصحاب رسانه وجمعی از اهالی روستای سرسختی علیا، فضای موضوع کتاب، با اجرای ابوالفضل عباسی بانی مدیرعامل بنیاد اراک شناسی و سخنرانی ابراهیم اصلانی، مرتضی صدیقی، مجید نیکپور و جمشید اثنا عشری برگزار شد.

کتاب «زیردرخت بلوط» با موضوع، مردم، تاریخ و طبیعت روستای «سرسختی علیا» به قلم جمشید اثناعشری در ۴۸۴ صفحه در 9 فصل شامل، تاریخ باستانی و جغرافیا، مالکیت و مدیریت، کشاورزی و باغداری، مشاغل، آموزش و فرهنگ، فرهنگ، سنت و سرگرمی‌ها، امور زیربنایی، نام آوران و تصاویر مردان و زنان و جوانان تاثیر گذار و ساختمان ها و بناهای قدیمی روستای «سرسختی علیا» است.

این کتاب به مقدمه ابراهیم اصلانی عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه اراک آراسته شده است. در بخشی از مقدمه این پژوهشگر تاریخ آمده است: جمشید اثناعشری، یکی از آنانی است که هم دغدغه فرهنگی و هم دلبستگی، مهر و تعهد زادگاه پدری روستای «سرسختی علیا» دارند.
ایشان در کتاب «زیر درخت بلوط» به نیکی به خاستگاهشان ادای دین کرده و نکات ارزشمندی را در باره تاریخ طبیعت و جامعه روستایی «سرسختی علیا» برای آیندگان به یادگار گذاشته‌اند.

نویسنده کتاب «زیر درخت بلوط» در بخش پیشگفتار کتاب آورده است: نگارش این کتاب که می‌تواند نگارش سرنوشت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ساکنان روستای «سرسختی علیا» در صد سال منتهی به قرن پانزدهم هجری شمسی باشد، نوعی انجام وظیفه ایفای مسئولیت است.
اثناعشری در بخش دیگر پیشگفتار به موقعیت روستای «سرسختی علیا» پرداخته و آورده است «سرسختی علیا» یکی از ۶۴ هزار و ۲۸۴ آبادی این مملکت و یکی از یکهزار و ۲۷۱ روستای سکنه استان مرکزی متعلق به بخش مرکزی شهرستان شازند است که چندان که در بخش تپه باستانی اشاره شد، تقریباً پیشینه ای معادل هفتادو پنج قرن، یعنی ۷۵۰۰ سال دارد. البته برای مردم نگاری «سرسختی علیا» با جدی ترین مانع کمبود مستندات در این زمینه بود مواجه شدم.

نویسنده کتاب در بخش دیگر از پیشگفتار آورده است: در ضلع شرقی روستای «سرسختی علیا» «قلاع» تپه ای ۷ هزار و ۵۰۰ ساله همچون نگینی است که خورشید از فراز آن طلوع می کند. آنجا که بایستی و غروب نگاه کنی روبرویش، کوه «آقابی مامد» خانه غروب خورشید است. این توصیف دو کران آشنای زادگاه آباد و اجدادی من است.
سرسختی، کودکی هایم، شعرها، آواها، سنت‌ها، و مردمانش همه با هم، همچون گروه کر در سرسرای ذهنم همخوانی می کردند و رشته تسبیح ذهن من آنها را به یکدیگر متصل می کرد. این کتاب حاصل آن آوا هاست، آواهایی که به گوشم رسید و در کتاب «زیر درخت بلوط» راوی دیروز و امروز سرزمین ۷ هزار و ۵۰۰ ساله شد…

نویسنده کتاب« زیر درخت بلوط» در گفتگو با پایگاه خبری چشم براه در مورد انگیزه به رشته تحریر در آوردن کتاب اظهار کرد: این کتاب ۹ فصل دارد؛ شروع نوشتن کتاب اردیبهشت سال ۱۳۹۸ و پایان، ۳۰ دی ماه۱۴۰۰ بوده است.
در کتاب به بررسی جغرافیای منطقه، قدمت تاریخی روستا، گویش و لهجۀ حال حاضر و همچنین لغات فراموش شده، معرفی چهره‌های ماندگار، اساتید، هنرمندان، ادبا، رزمندگان، شهدا و پزشکان پرداخته شده و معرفی شغل‌های اهالی روستا از گذشته تا به حال، اشاره به آیین و سنت مردمِ روستا هم بخشی از کتاب را در بر می‌گیرد.

وی افزود: در ضمن علاوه بر بخش‌های گفته شده، این کتاب شامل عکس‌های زیبایی از طبیعت و آثار به‌جا مانده از گذشته، لوازم زندگی و کسب و کار است.
هدف نویسنده، زنده‌کردن گذشتۀ غنی فراموش شده و ماندگاری همه جانبۀ این روستای با قدمت بوده است.
اثناعشری بابیان اینکه، اهالی روستای «سرسختی علیا» بسیار مردمی و با اخلاق هستند، افزود: در گذشته دسترسی مردم به رسانه‌ها اندک بود؛ اما امروزه روزنامه‌ها، مجلات، رسانه‌های عمومی در دسترس همگان است؛ ولی انسان‌ها از هر علمی، اندکی می‌دانند، گویی انسان‌ها اقیانوسی به عمق ۱سانتی‌متر هستند.

یدالله رحمتعلی، دبیر سرویس خبر پایگاه خبری چشم براه